Seminaro vieta / Place of the Seminar:
LSMU Veterinarijos akademija, III auditorijoje (5 pastatas)
LUHS Veterinary Academy, the 3th auditorium (5 building)
Organizacinis komitetas / Organising Committee
Prof. habil. dr. / Prof. Dr. Habil. Romas Gružauskas – LSMU Veterinarijos akademija / LUHS Veterinary academy
Prof. habil. dr., dr. h. c. / Prof. Dr. Dr. h. c. Rainer Mosenthin – Hohenheimo universiteto žemės ūkio Mokslų fakulteto Gyvūnų mitybos institutas (Vokietija) / University of Hohenheim Faculty of Agricultural Scienes, Institute of Animal Nutrition (Germany)
Informacija teikiama: / Information is provided:
Tel. +370 37 363505
Fax: +370 37 362417
e-mail: gruzauskas@lva.lt
Seminaro kalbos / Languages of the Seminar:
lietuvių / Lithuanian, vokiečių / Germany
Sertifikatas / Certificate: seminaro dalyviams ir klausytojams bus išduodami dalyvio sertifikatai registruoti Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacijoje (LVGA) / All participants of the Seminar will be given a certificate registered in Lithuanian Veterinary Association (LVA)
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto
veterinarijos akademija
Lithuanian university of health sciences
Veterinary Academy
Hohenheimo universiteto žemės ūkio Mokslų fakulteto Gyvūnų mitybos institutas (Vokietija)
University of Hohenheim, faculty of Agricultural Sciences, Institute of Animal Nutrition (Germany)
Tarptautinis seminaras
International Seminar
„Kiaulių mityba-sveikatingumas-produkcijos „
(pig nutrition – wellness – Quality of production)
Seminaro programa
programme
2014 m. kovo 27 d.
27th of March 2014
Kaunas
PROGRAMA / programme
09.30–10.00 Dalyvių registracija / Registration of the participants
VA, III auditorija, fojė / VA, foyer of 3th auditorium
10.00–10.15 Įžanginis žodis / Opening of the Seminar
VA kancleris prof. habil. dr. / chancellor of VA Prof. Dr. Habil. H. Žilinskas
10.15–10.45 Kiaulės-modelinis gyvūnas, tiriant mitybos įtaką žmonių žarnyno mikrobiologijai ir sveikatai / Pig-pattern animal use for testing the influence of nutrition on human gut microbiology and health
Sonja Heinritz (Vokietija)
10.45–11.15 Aktualūs tyrimai, nustatant kviečių baltymų maistinę vertę kiaulių mityboje / Topical research in determining the nutritional value of wheat protein in pig diets
Pia Rosenfelder (Vokietija)
11.15–11.45 Baltymų fermentacija kiaulių organizme, ją įtakojantys faktoriai ir priemonės jai išvengti / Protein fermentation in pigs by its contributing factors and methods to avoid its
Eva Weiß (Vokietija)
11.45–12.15 Alternatyvių ir šalutinių pašarinių žaliavų panaudojimas kiaulių mityboje / The use of alternative feed material in pig nutrition
Rainer Mosenthin (Vokietija)
12.15–12.45 Kavos pertraukėlė / Coffee break
12.45–13.15 Įvairių seleno formų ir vitamino E įtaka penimų kiaulių produktyvumui ir kiaulienos kokybei / The influence of different selenium forms and vitamin E on performance of fattening pig and pork quality *
Asta Racevičiūtė-Stupelienė (Lietuva)
13.15–13.45 Kiaulių mityba ir su ja susijusios ligos / Pig nutrition and with it related diseases
Alius Pockevičius (Lietuva)
13.45–14.00 Kiauliena ir alternatyvios mėsos rūšys / Pork meat and alternative meat types
Violeta Razmaitė (Lietuva)
14.00–14.15 Diskusijos. Seminaro pabaiga. Sertifikatų įteikimas / Discussions. Closing of Seminar. Award of certificates
* Mokslinis pranešimas skirtas Nacionalinės mokslo programos „Saugus ir sveikas maistas“, projekto MT-11/30 „Gyvūnų mitybos technologijos kūrimas gauti pagerintos biologinės vertės mėsą, pieną ir kiaušinius“ rezultatų viešinimui.