FVE Generalinė asamblėja

    2010 metų birželio 10-12 dienomis Bazelyje (Šveicarijos Konfederacija) vyko Europos veterinarijos federacijos (FVE) Generalinė asamblėja, kurioje LVGA atstovavo LVGA prezidentas prof. Vidmantas Bižokas bei LVGA revizijos komisijos pirmininkas Alfredas Puodžiūnas, o VMVT atstovavo Panevėžio apskrities VMVT viršininkas Valdemaras Kontautas bei Kauno miesto VMVT viršininkas Ričardas Kliučinskas.

    Prieš asamblėją vyko Šiaurės Europos ir baltijos valstybių asociacijų pasitarimas dėl bendros strategijos generalinėje asamblėjoje. Birželio 10 dieną vyko Europos veterinarijos praktikų ir Valstybinės tarnybos sąjungų sekcijų posėdžiai. Birželio 11-12 dienomis vyko FVE Generalinė asamblėja. Joje buvo pritarta darbotvarkei, supažindinta su paskutinės asamblėjos priimtais dokumentais ir veikla, pristatyta metinė finansinė ataskaita, biudžeto balansas ir kitų metų biudžeto projektas, kuriems buvo pritarta. Į FVE narius buvo priimta Bulgarijos veterinarijos gydytojų sąjunga bei perregistruota Prancūzijos veterinarijos sindikato narystė.

    Asamblėjoje kalbėjo FAO atstovas dr. Juan Lubroth, Pasaulio veterinarijos asociacijos prezidentas dr. Tjeerd Jorna, JAV veterinarijos gydytojų asociacijos viceprezidentas bei kiti atstovai. Kalbėta apie veterinarijos įstatymdavystės pokyčius, gyvūnų gerovę, FVE ateities vystymo viziją. Taip pat vyko darbas keturiose sekcijose ir išklausytos kiekvienos iš jų metinės ataskaitos. Vėliau kalbėjo svečias dr. Phillipe Craig apie echinokokozės problematiką. Einamuosiuose klausimuose buvo aptarta veterinarijos farmacijos ir lavinimo problematika bei TAIEX biuro teikiamos galimybės. Buvo nutarta, kad kita FVE Generalinė asamblėja vyks š.m. lapkričio 12-13 dienomis Briuselyje, o 2011 metais vyks birželio 10-11 dienomis Palerme (Italija).  LVGA inforrmacija.

 

 

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.