04.12 Nuotolinis seminaras Mėginiai histologijai ir citologijos ypatumai

LVGA Organizuoja nuotolinį seminarą 2021 Balandžio mėn. 12 d. 18 val.

Dienotvarkė:

45 min. Prisiminkime mėginių ėmimą. Nagrinėjamos temos: mėginio paėmimas, žymėjimas, atsekamumas, siuntimas ir laikymas iki tyrimo. Žnyplinių biopsijų bėdos, artefaktai, lydraščio išsami analizė – kodėl ir kaip reikia viską surašyti – kaip tiksliai, kaip svarbu paimti kraštą sveikų audinių – pvz., herpes odos pažeidimams katėms, kaip gliukokortikoidai gali „maskuoti” susirgimą mėginyje, chirurginiai kraštai – jų žymėjimas.

KLAUSIMAI

45 min. Šunų ir kačių tam tikrų navikų citologiniai ypatumai. Kačių vakcinos vietos sarkomos diferenciacija, galimos kryptys ir citologinio vaizdo įvairovė, histiocitomos citologinė įvairovė, plazmocitoma, mastocitomos citologinė įvairovė, plokščialąstelinės karcinomos citologija ir su kuo galima sumaišyti. Jei yra poreikis – ir į navikus panašūs dariniai – ausies polipas, hematoma, seilių liaukų mukocelė, panikulitas, calcinosis circumscripta?

KLAUSIMAI

Veterinarijos gydytojams suteikiamos kvalifikacijos valandos – 2,5 val.

Lektorius:

Doc. Dr. Nomeda Juodžiukynienė (CV prisegtuke) Kaina LVGA nariams 10 EUR, ne nariams 20 EUR

—-

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/hqdcpBBhqcJPR5N6A


Lektorė taip pat dalinasi bazine informacija savo youtube kanale:

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.