Seminaras studentų praktikų vadovams

Prisidėkime prie jaunosios kartos ugdymo!

Gerbiami kolegos, artėja laikotarpis, kai veterinarinės medicinos studentai pradės prieš paskutinįjį specialybės įgijimo etapą – baigiamąją praktiką.

Nežinau kaip Jums, bet man praktika buvo tikrasis specialybinis „praregėjimas“.  Jos metu supratau ko dar nemoku, kurias žinias reikės dar patobulinti grįžus į Alma Mater, bet kartu ir pamačiau, jog mano teorinės žinios mažiausiai dešimčia metų lenkia praktikoje dirbančio kolegos žinias.

Būtų nesąžininga kaltinti veterinarijos akademiją dėl studentams suteikiamų nepakankamų praktinių įgūdžių, tačiau visi darbdaviai pageidaujame visapusiškai tobulo jauno specialisto. Paklauskime savęs – kuo aš prisidėjau prie jauno žmogaus ugdymo? Jei Jūsų atsakymas neigiamas, dar ne vėlu!

Atvykite kovo 5 d. į LSMU Veterinarijos akademijos kartu su LVGA organizuojamą būsimų praktikos vadovų seminarą.

Ir pabaigai keletas argumentų, kodėl VERTA priimti studentus praktikai savo įmonėse:

  • Pagal kvalifikacijos kėlimo aprašo 14.6 punktą už 1 mėnesio darbą su praktiką atliekančiais aukštųjų universitetinių mokyklų veterinarijos specialybės studentais skiriama 10 valandų.
  • Praeitais metais už kiekvieną studentą praktikos bazei buvo skirta 125 EUR.
  • Studentai vienaip ar kitaip atsineša naujausias teorines žinias į praktikos bazes, o tai jau nemokama „dovana“ vadovams, bendradarbiams. Veterinarijos akademijoje dėstytojai kiekvienais metais atnaujina programas ir papildo aktualiausiomis temomis. Tuo tarpu praktikoje dirbantiems veterinarijos gydytojams trūksta laiko ir prieinamumo prie naujausios informacijos šaltinių.

 

Mieli kolegos, būkime socialiai atsakingi! Prisidėkime prie jaunosios kartos tobulėjimo! Prisidėkime prie savo specialybės pagarbos didinimo, šalies ateities!

Audrius Kučinskas

 

Seminaras klinikinės praktikos vadovams 03.05

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.