LSMU Veterinarijos akademija Veterinarijos fakultetas
SEMINARO „Maistas ir sveikata“ ir RENGINIO „Maisto šventė“ PROGRAMA
2018 05 08
I dalis: Seminaras „Maistas ir sveikata“ (Tilžės g. 18, 5 korp., Konferencijų salytė).
Organizatoriai: prof. Gražina Januškevičienė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra, LVGA Maisto kontrolės sekcija.
800 – 8 25 Dalyvių registracija
825 – 830 Įžanginis žodis – LSMU VF Maisto saugos ir kokybės katedros prof. Gražina Januškevičienė
830– 850 „Maisto sauga Lietuvoje“ – VMVT Maisto skyriaus vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius Jonas Valuta
855 – 925 „Verotoksigeninės E. coli mėsos gaminiuose ir galima rizika visuomenės sveikatai“ – MVRVI, Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė
930 – 955 „Kokie veiksniai lemia maisto produktų pasirinkimą ir vartojimą?“ – LSMU VSF Profilaktinės medicinos katedra, doc. Vilma Kriaučionienė
1000–1020 „Galimybė rinkis sveikesnius sūrio gaminius“ – AB „Vilkyškių pieninė, vyr. inžinierė – technologė Deimantė Žukauskaitė
1025 –1045 „Mėsos gaminiai – ar valgyti, ar ne?“ LSMU VF Maisto saugos ir kokybės katedros profesorė Gintarė Zaborskienė
1050 –1110 „Natūralių bioaktyvių komponentų panaudojimas dešrų saugos ir kokybės gerinimui“ – LSMU VF Maisto saugos ir kokybės katedros lektorė Anita Rokaitytė
1110 – 1135 Diskusija
II dalis: „Maisto šventė“ (Tilžės g. 18, 4 korp., Aktų salės priesalis („Žalčio salė“).
Organizatoriai: LSMU VF Maisto saugos ir kokybės katedra, Veterinarinės maisto saugos ir Maisto mokslo studijų programų studentai.
1200–1210 Šventės atidarymas
1210 –1230 Šventės esmė, tvarka, nominacijos – prof. Dalia Sekmokienė, prof., Loreta Šernienė, doc. Aistė Kabašinskienė
1230 – 1330 Produktų degustacija ir vertinimas
1330 – 1400 Koncertas, siurprizai, mįslės, balsų skaičiavimas
1400 –1415 Skaniausių – išradingiausių patiekalų autorių apdovanojimas (studentų organizacinis komitetas)
P.S. Seminaro dalyviams bus išduodami 6 val. kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.