LSMU Veterinarijos akademija
Seminaras ir „Maisto šventė“
Programa
2017 05 09
I dalis
Seminaras „Maistas ir sveikata“(Tilžės g. 18, Centr. rūmai, S. Jankausko auditorija). (Organizatoriai: prof. G. Januškevičienė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra, LVGA Maisto kontrolės sekcija).
800 – 830 Dalyvių registracija
830– 845 Įžanginis žodis (LSMU prof. G. Januškevičienė)
845 – 915 Maisto alergijos: paplitimas, tipai, diagnostika ir prevencija (LSMU prof. R. Radišauskas)
920 – 950 Genetiškai modifikuotas maistas ir jo sąsajos su sveikata (LSMU prof. R. Ustinavičienė)
955–1025 Reformuliuotas maistas (mažiau riebalų, cukraus, druskos) (NMVRVI S. Šceponavičienė).
1030 –1100 Riebalų sudėtis maisto produktuose. Ar žinome ką valgome? (LSMU prof. G. Zaborskienė)
1105 – 1135 Diskusija
II dalis
„Maisto šventė“ (Tilžės g. 18, 4 korpusas, Aktų salės priesalis („Žalčio salė“). (Organizatoriai: LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra, VMSM ir VMSMI programų studentai).
1200–1210 Šventės atidarymas (VA kancleris prof. M. Malakauskas).
1210 –1230 „Odė maistui“ (prof. Dalia Sekmokienė), šventės esmė, tvarka, nominacijos (prof. Loreta Šernienė, doc. Aistė Kabašinskienė).
1230 – 1330 Produktų degustacija ir vertinimas.
1330 – 1400 Koncertas, siurprizai, mįslės, balsų skaičiavimas.
1400 –1415 Skaniausių – išradingiausių patiekalų autorių apdovanojimas (studentų organizacinis komitetas)
1400 – 14 20 Šventės pabaiga, diskusijos, apibendrinimas.
Būtina išankstinė dalyvių registracija el. paštu : lvga@lva.lt , siunčiant dalyvio vardą, pavardę bei informaciją apie sumokėtą seminaro dalyvio mokestį iki š.m. gegužės 01 dienos.
P.S. Seminaro dalyviams bus išduodami 6 val. kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai. LVGA Maisto kontrolės sekcijos nariams, studentams, doktorantams, dėstytojams seminaras nemokamas, kitiems dalyviams seminaro dalyvio mokestis 20 Eurų.