LVGA Maisto kontrolės sekcijos seminaras „Mėsos ir mėsos produktų sauga ir kokybė“
2014 05 29 diena. Teorinis mokymas ( trukmė 8 akad. val.)
LSMU Veterinarijos akademija
8.15– 9.40 Dalyvių registracija
9.45 – 10.30 Skerdimo procesą reglamentuojantys teisės aktai. Valstybinio veterinarijos gydytojo įgaliojimai ir darbas skerdykloje. (G. Čereška VMVT)
10.35-11.20 Mėsos įmonių ( skerdyklų) sanitarijos programos vertinimas. Gamybos higienos tikrinimas. Mikrobinės taršos stebėsena skerdykloje. Mikrobiniai kriterijai gamybos, perdirbimo ir paskirstymo procesų vertinimui, RVASVT procedūrų patvirtinimui ir tikrinimui. Galvijų, kiaulių, avių ir arklių skerdenų mėginių ėmimo taisyklės (G. Čereška VMVT)
11.30 -12.15 Mėsos ir mėsos produktų saugos, kokybės ir informacijos vartotojui pateikimo teisės aktų reikalavimai. (V. Septilkienė VMVT)
12.25-13.10 Dažniausiai pasitaikantys ženklinimo pažeidimai ir jų praktinių pavyzdžių nagrinėjimas (V.Septilkienė)
13.10-14.15 Pietų pertrauka
14.15 -15.00. Gyvuliu priešskerdiminio tyrimo pagrindiniai principai atsižvelgiant į gyvūnų rūšį Gyvulių skerdimo technologinio proceso sanitarinė kontrolė (nukreipimas skerdimui, svaiginimas, nukraujinimas, skerdinio dorojimas, skerdenos atvėsinimas), dažniau nustatomi pažeidimai. (Januškevičienė, LSMU VA)
15.10-15.55. Poskerdiminio tyrimo bendrieji principai. Patologinių procesų atpažinimas (G. Januškevičienė, LSMU VA)
16.00 – 17.30.Įvairių gyvulių galvijų, arklių, avių, kiaulių, triušių) poskerdiminio tyrimo ypatumai) . Dažniau poskerdiminio tyrimo metu nustatomi patologiniai pakitimai 1 val. (G. Januškevičienė, LSMU VA)
17.30 Diskusija. Pažymėjimų įteikimas.