Seminaro
NETRADICINIŲ VIETINIŲ AUGALINIŲ ŽALIAVŲ PANAUDOJIMAS TAIKANT INOVATYVIAS TECHNOLOGIJAS VERTINGESNIŲ IR SAUGESNIŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMYBAI
(trukmė 4 akad. val.)
Renginio data: 2014 m. balandžio 3 d.
Renginio laikas: 10.00-13.00
Renginio vieta: LSMU Veterinarijos akademija
PROGRAMA
Laikas |
Tema |
Lektorius |
10.00-11.00 | Tradicinė duonos raugų gamybos technologija, taikant naujus fermentuotus augalų priedus duonos biologinės vertės ir kokybės pagerinimui | prof. habil. dr. Gražina Juodeikienė (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra) |
11.00-11.45 | Vaistinių augalų pritaikymas kepinių skoniui pagerinti ir mikrobiologinei taršai mažinti | doc. Dr. Loreta Bašinskienė (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra) |
11.45-12.00 | Kavos pertrauka | |
12.00-12.30 | Lubinai – maistingas priedas duonos kepiniams | dr. Daiva Vidmantienė (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra) |
12.30-13.00 | Ką svarbu žinoti naudojant linų sėmenis kepinių gamyboje | doc. dr. Elena Bartkienė (LSMU VA, maisto saugos ir kokybės katedra) |
Seminaras skirtas natūralių maisto produktų kūrimui, taikant naujas biotechnologijas jų mitybinei vertei padidinti ir kokybei užtikrinti. Seminaro metu dalyviai bus supažindinti su didesnės biologinės vertės duonos bei konditerijos kepinių be sintetinių konservantų gamyba, naudojant Lietuvoje auginamus augalus su gausiu baltymų kiekiu (lubinai), linų sėmenų miltus, ekstruduotus grūdų produktus, topinambus, turinčius didelį kiekį geležies ir inulino, bei įvairius vaistinius-prieskoninius augalus.
Seminaro dalyviams bus išrašomi kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.
LVGA Maisto kontrolės sekcijos valdyba