LVGA Maisto kontrolės sekcijos seminaras

Seminaro

NETRADICINIŲ VIETINIŲ AUGALINIŲ ŽALIAVŲ PANAUDOJIMAS TAIKANT INOVATYVIAS TECHNOLOGIJAS VERTINGESNIŲ IR SAUGESNIŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMYBAI

 (trukmė 4 akad. val.)

 

Renginio data: 2014 m. balandžio 3 d.

Renginio laikas: 10.00-13.00

Renginio vieta: LSMU Veterinarijos akademija

 

PROGRAMA

Laikas

Tema

Lektorius

10.00-11.00 Tradicinė duonos raugų gamybos technologija, taikant naujus fermentuotus augalų priedus duonos biologinės vertės ir kokybės pagerinimui prof. habil. dr. Gražina Juodeikienė  (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra)
11.00-11.45 Vaistinių augalų pritaikymas kepinių skoniui pagerinti ir mikrobiologinei taršai mažinti doc. Dr. Loreta Bašinskienė (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra)
11.45-12.00 Kavos pertrauka
12.00-12.30 Lubinai – maistingas priedas duonos kepiniams dr. Daiva Vidmantienė (KTU, Maisto mokslo ir technologijų katedra)
12.30-13.00 Ką svarbu žinoti naudojant linų sėmenis kepinių gamyboje doc. dr. Elena Bartkienė  (LSMU VA, maisto saugos ir kokybės katedra)

 

Seminaras skirtas natūralių maisto produktų kūrimui, taikant naujas biotechnologijas jų mitybinei vertei padidinti ir kokybei užtikrinti. Seminaro metu dalyviai bus supažindinti su didesnės biologinės vertės duonos bei konditerijos kepinių be sintetinių konservantų gamyba, naudojant Lietuvoje auginamus augalus su gausiu baltymų kiekiu (lubinai), linų sėmenų miltus, ekstruduotus grūdų produktus, topinambus, turinčius didelį kiekį geležies ir inulino, bei įvairius vaistinius-prieskoninius augalus.

Seminaro dalyviams bus išrašomi kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

LVGA Maisto kontrolės sekcijos valdyba

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.