Seminaras „Tik du šėrimo racionai:užtrūkusioms ir melžiamoms karvėms”

Mielieji skaitytojai, 

 

Žemės ūkio praktikų akademija ir HERDSMANŲ KLUBAS  2014 m. kovo 6 d. (ketvirtadienį) restorane „Deivina“ (Magistralės Vilnius-Kaunas 93 km) organizuoja seminarą tema
„TIK DU ŠĖRIMO RACIONAI: užtrūkusioms ir melžiamoms karvėms“.

Karvės virškinimo sistema turi poreikį, kad pašaro sudėtis būtų tinkama ir pastovi, kad būtų kuo mažiau pokyčių. Geriausiam šėrimo efektyvumui pasiekti užtenka raciono pastovumo visu laktacijos laiku,  kuris yra subalansuotas tolygios fermentacijos pagrindu. Kas įvyksta fermoje, pakeitus šėrimą, žino visi fermos darbuotojai: viduriavimai, produkcijos kritimas ir t.t. Taigi apie tai, kad racionas turi būti pastovus, daug argumentų nereikia. Lietuvoje tai skamba naujai, Amerikoje toks pasiūlymas nieko nestebina.

Seminarą skaitys galvijų šėrimo proceso valdymo ekspertas Teun Sleurink (Olandija-Amerika). Seminaro metu turėsite galimybę užduoti pranešėjui klausimus apie šėrimo strategijos parinkimą, racionų sudarymą, pašarų išlaidų ir atsargų optimizavimą.

SEMINARO PROGRAMA

10.00. Registracija
10.30. Telyčių šėrimo racionas
11.00. Užtrūkusių karvių šėrimo racionas
12.00. Pietų pertrauka
13.00. Melžiamų karvių šėrimo racionas
14.30. Herdsmanų klubo pristatymas
15.00. Renginio aptarimas ir diskusijos

Seminaro dalyvio mokestis 50 Lt be PVM (į kainą įskaičiuoti pietūs). Vietų skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija.

Dėl registracijos ir kitų klausimų prašome susisiekti su mumis tel.: 8 628 21289, 8 615 37005 arba el.paštu: laura@agroinfo.lt.

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.