Veterinarijos gydytojo Vytauto Vasiliausko kreipimąsis

Gerb. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Direktoriau !

 

          Rašo Jums, galbūt vyriausias amžiumi šiuo metu Lietuvoje, bet nė dienos be veterinarijos negalintis gyventi, todėl vis dar aktyviai dirbantis (man jau 84.5 m., iš kurių 56 m. paskirti veterinarijai), Skuodo rajono privatus veterinarijos gydytojas Vytautas Vasiliauskas, gyvenantis Ylakių miestelyje.

          Man labai skauda dėl Lietuvos privačios veterinarijos dabarties, bet dar labiau neramu dėl jos ateities. Aš žmogus, veterinarijoje matęs ir šilto ir šalto, praėjęs kolūkinės sistemos sunkumus nuo eilinio sanitaro iki veterinarijos gydytojo, ilgus metus vadovavęs Ylakių apylinkinei veterinarijos ligoninei, o Lietuvai tapus nepriklausoma valstybe ir pasikeitus veterinarijos struktūrai, pasirinkęs privačios veterinarinės praktikos kelią.

          Mane labai sujaudino ir Jums parašyti paskatino š.m. lapkričio 25 d. Skuodo r. savivaldybės salėje rajono ūkininkų suorganizuotame susitikime su Jumis LVGA viceprezidento Petro Tamašausko pristatymas „Privati veterinarija Lietuvoje“.Grįžęs ilgai negalėjau užmigti ir niekaip suprasti, kaip taip galėjo atsitikti, kad mūsų šalies privati veterinarija galėjo atsidurti tokioje sunkioje ir tokioje nelygioje situacijoje su įvairiausias finansines paramas gaunančiais ūkininkais, kai kadrų atnaujinimui turime savo aukštąją mokyklą, bet kadrų trūkstame… Tiesa, mūsų rajone nei privačių nei valstybinių veterinarijos gydytojų stygiaus problemos nėra, ir dar ilgesnį laiką neturėtų būti, bet tai, kad už 10 m., kardinaliai nekeičiant situacijos, visoje Lietuvoje gali belikti tik 123 daktarai kaime, mane ypač suneramino.       

            Susitikime su ūkininkais Skuode Jūs labai tikslai pasakėte, kad „mūsų privati veterinarija yra visos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veidas“ ir be jos principas  „nuo lauko iki stalo“ ir svarbiausi tarnybos uždaviniai yra neįgyvendinami, todėl tikiu, kad mes esame svarbus sraigtelis Lietuvos veterinarijos ir viso Lietuvos ūkio sistemose, dabartyje ir ateityje.

          Aš visiškai pritariu Telšių VMVT viršininko Zigmo Nevardausko pasiūlytai idėjai dėl privačių veterinarijos gydytojų keturių rėmimo programų bei LVGA viceprezidento Petro Tamašausko siekiui tai įgyvendinti, bet aš nematau Lietuvoje kito žmogaus, kaip Jus, gerb.Direktoriau, kuris galėtų padėti šį siekį paversti realybe. Jūs šiuo metu esate įtakingiausias ir žinomiausias Lietuvos veterinarijos gydytojas, Jūsų autoritetas ir platūs ryšiai Briuselyje, LR Seime, Vyriausybėje, žemės ūkio ministerijoje gali labai pasitarnauti išeities ieškančiai, bet tokių gausių ryšių neturinčiai LVGA.

          Man asmeniškai, kardinalios ateities naujovės, reformos ar programos, nėra labai aktualios – Lietuvos veterinarijos labui, ūkininkų naudai ir savo malonumui dirbsiu tiek, kiek dar galėsiu, bet jaunesniems mano kolegoms būtinas šviesesnis rytojus.

          Su didžiausia pagarba Jums ir viltimi,

          Vytautas Vasiliauskas, Skuodo rajono privatus veterinarijos gydytojas

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti tinkamą svetainės veikimą. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su LVGA Privatumo politika.