Seminaras Šakių rajone, Gotlybiškėse

 

5 ak. val. seminaro
Melžiamų karvių šėrimo įvertinimas ir optimizavimas
Šakių raj., Gotlybiškės, balandžio 23 ir gegužės 22 dienos
P r o g r a m a
 
09.30 – 10.00
Dalyvių registracija.
10.00 – 12.00
Melžiamų karvių šėrimo vadybos ir efektyvumo vertinimas pagal pieno rodiklius: pieno kiekį, pieno riebumą, baltymų, laktozės, urėjos kiekį, riebalų – baltymų santykį ir SLS.
Karvių ir telyčių įmitimo vertinimo nauda siekiant optimizuoti pašarų raciono sudėtį įvairiais laktacijos periodais.
Melžiamų karvių išmatų ir atrajojimo dažnumo vertinimas, gliukozės kiekio kraujyje nustatymas siekiant išvengti medžiagų apykaitos ligų: acidozės ir ketozės.
Pašarų mėginio nuo „karvių stalo“ orgonoleptinis vertinimas ir atskirų frakcijų nustatymas kratymo dėžutėmis.
Pašarų mišinio „mikso“ ištyrimo Lietuvos pašarų tyrimo laboratorijose galimybės ir nauda vertinant „žmogiškojo“ faktoriaus įtaką gyvulių šėrimui.
Kompiuterinė pašaro raciono sudėtinių dalių svėrimo kontrolės programa ir jos nauda gyvulių sveikatingumui.
12.00 – 13.45
Užtrūkusių ir šviežiapienių karvių šėrimo klaidos, bloginančios šviežiapienių karvių sveikatingumą: nuovalų užsilaikymas, parezai, šliužo dislokacija, ketozė, acidozė, riebalų mobilizacijos sindromas.
Telyčių ir melžiamų karvių šėrimo vertinimas pagal šviežiapienių karvių gimdos tonusą, kiaušidžių funkcinį lygį ir kitus reprodukcinius rodiklius.
Ūmių ir lėtinių endometritų gydymo ir profilaktikos strategija ir taktika šiuolaikiniame pieno ūkyje.
Nuo 13.45 val.
Seminaro rezultatų aptarimas. Pažymėjimų išdavimas.
 
Seminaro dalyvių skaičius yra ribojamas, todėl būtina išankstinė registracija tel.:
8 37 361912, mob. tel.: 8 679 91390 arba el. paštu: tmc@lva.lt
Seminaras registruotas LVGA. LVGA nariams seminaras nemokamas, o ne asociacijos nariams seminaro dalyvio mokestis 50,0 Lt. Išklausius seminarą bus išduodami kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.
Seminaras vyks: UAB „Grūduva“, Gotlybiškių k., Šakių r.
 

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.