Seminaras “Maisto produktų technologijų naujovės ir kontrolės aktualijosâEUR

 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus
2012 m. lapkričio    d. įsakymo
Nr. B1-
priedas
 
SEMINARO „MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGIJŲ NAUJOVÄ-S IR KONTROLÄ-S AKTUALIJOS“ PROGRAMA
 
2012 m. lapkričio 21 d.
Vilnius
 
Laikas
Temos pavadinimas
Lektoriaus vardas, pavardė, pareigos
9.00−10.00
Dalyvių registracija
 
10.00−10.15
Sveikinimo žodis ir seminaro atidarymas
 
Dr. Jonas Milius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius
10.15−10.35
Benzoinės rūgšties susidarymas gyvūninio maisto gaminiuose
 
Dr. Galina Garmienė, Kauno technologijos universiteto (toliau – KTU) Maisto instituto Chemijos mokslo laboratorijos vedėja
10.35−10.50
Biotechnologinių procesų inovacijos maisto gamyboje ir maisto saugos problemos
Habil. dr. Joana Šalomskienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vedėja
10.50−11.05
Umami skonis ir maisto produktų kokybė – tarptautinė patirtis ir vartotojų požiūris
Dr. Aldona Mieželienė, KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vedėja
11.05−11.20
Sveikatai palankūs mėsos komponentai, produktai ir technologijos
 
Dr. Alvija Šalaševičienė, KTU Maisto instituto Chemijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
11.20−11.35
Listeria monocytogenes problema maisto pramonės įmonėse
 
Dr. Raimondas Narkevičius, KTU Maisto instituto Technologijos mokslo laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas
11.35−11.50
Vartotojų požiūris į pieno produktus su augaliniais riebalais
 
Dr. Gitana Alenčikienė, KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
11.50−12.05
Pieno rūgšties bakterijų antimikrobinės savybės
 
Dr. Irena Mačionienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
12.05−13.00
Pietūs
 
13.00−13.15
Bacillus cereus paplitimas maisto produktuose, jų sukeliamos ligos ir patogeniškumas
 
Dovilė Jonkuvienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos doktorantė
13.15−13.30
Mikrobiologinės kilmės duonos ydos ir jų prevencijos priemonės
 
Dr. Lina Vaičiulytė-Funk, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
13.30−13.45
Alternatyvių medžiagų paieška vietoje ekologiško maisto gamybai naudojamų vandenilio chlorido, natrio nitrito ir kalio nitrato
Vilma Speičienė, KTU Maisto instituto Technologijos mokslo laboratorijos jaunesnioji mokslo darbuotoja
13.45−14.05
Kas yra tirpi kava?
UAB „Nestle Baltics“ atstovas
14.05−14.25
Naujos tendencijos šokolado gamyboje
AB „Kraft Foods Lietuva“ atstovas
14.25−14.45
Pieno pasukų produktų, sviesto gamybos technologija
„Pieno žvaigždės“ atstovas
14.45−15.00
Seminaro apibendrinimas. Diskusijos
 
_______________________________________________

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.