Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus
2012 m. lapkričio d. įsakymo
Nr. B1-
priedas
SEMINARO „MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGIJŲ NAUJOVÄ-S IR KONTROLÄ-S AKTUALIJOS“ PROGRAMA
2012 m. lapkričio 21 d.
Vilnius
Laikas
|
Temos pavadinimas
|
Lektoriaus vardas, pavardė, pareigos
|
9.00−10.00
|
Dalyvių registracija
|
|
10.00−10.15
|
Sveikinimo žodis ir seminaro atidarymas
|
Dr. Jonas Milius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius
|
10.15−10.35
|
Benzoinės rūgšties susidarymas gyvūninio maisto gaminiuose
|
Dr. Galina Garmienė, Kauno technologijos universiteto (toliau – KTU) Maisto instituto Chemijos mokslo laboratorijos vedėja
|
10.35−10.50
|
Biotechnologinių procesų inovacijos maisto gamyboje ir maisto saugos problemos
|
Habil. dr. Joana Šalomskienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vedėja
|
10.50−11.05
|
Umami skonis ir maisto produktų kokybė – tarptautinė patirtis ir vartotojų požiūris
|
Dr. Aldona Mieželienė, KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vedėja
|
11.05−11.20
|
Sveikatai palankūs mėsos komponentai, produktai ir technologijos
|
Dr. Alvija Šalaševičienė, KTU Maisto instituto Chemijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
|
11.20−11.35
|
Listeria monocytogenes problema maisto pramonės įmonėse
|
Dr. Raimondas Narkevičius, KTU Maisto instituto Technologijos mokslo laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas
|
11.35−11.50
|
Vartotojų požiūris į pieno produktus su augaliniais riebalais
|
Dr. Gitana Alenčikienė, KTU Maisto instituto Juslinės analizės mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
|
11.50−12.05
|
Pieno rūgšties bakterijų antimikrobinės savybės
|
Dr. Irena Mačionienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
|
12.05−13.00
|
Pietūs
|
|
13.00−13.15
|
Bacillus cereus paplitimas maisto produktuose, jų sukeliamos ligos ir patogeniškumas
|
Dovilė Jonkuvienė, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos doktorantė
|
13.15−13.30
|
Mikrobiologinės kilmės duonos ydos ir jų prevencijos priemonės
|
Dr. Lina Vaičiulytė-Funk, KTU Maisto instituto Mikrobiologijos mokslo laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja
|
13.30−13.45
|
Alternatyvių medžiagų paieška vietoje ekologiško maisto gamybai naudojamų vandenilio chlorido, natrio nitrito ir kalio nitrato
|
Vilma Speičienė, KTU Maisto instituto Technologijos mokslo laboratorijos jaunesnioji mokslo darbuotoja
|
13.45−14.05
|
Kas yra tirpi kava?
|
UAB „Nestle Baltics“ atstovas
|
14.05−14.25
|
Naujos tendencijos šokolado gamyboje
|
AB „Kraft Foods Lietuva“ atstovas
|
14.25−14.45
|
Pieno pasukų produktų, sviesto gamybos technologija
|
„Pieno žvaigždės“ atstovas
|
14.45−15.00
|
Seminaro apibendrinimas. Diskusijos
|
|
_______________________________________________