Seminarai Pasvalyje ir Raseiniuose

 

Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos
priemonės „Profesinio mokymo ir informavimo veikla“
veiklos srities „Žemės ir miškų ūkio veiklos ir žemės ūkio produktų perdirbimo ūkyje mokslo žinių ir inovacinės praktikos sklaida“
projekto
Kiaulių sėklinimo technologijos šaldyta kuilių sperma diegimas Lietuvoje“
Nr. 1PM-PV-09-1-001491-PR001
PROGRAMA
 
9.00-10.00       Dalyvių registracija.
 
10.00 Seminaro atidarymas
Rajono Viršininkas-valstybinis veterinarijos inspektorius
LSMU Gyvulininkystės instituto projekto Kiaulių sėklinimo technologijos šaldyta kuilių sperma diegimas Lietuvoje“vadovas A. Šiukščius.
 
10.15 Kuilių spermos paėmimas ir paruošimas sėklinimui.
Vyresnysis mokslo darbuotojas, projekto vadovas A.Šiukščius, doktorantas Z. Jomantas.
 
11.00 Kuilių spermos kriokonservavimas.
Vyriausiasis mokslo darbuotojas V. Pileckas, doktorantas, Z.Jomantas
 
11.45 Kavos pertrauka
 
12.00 Kiaulių sėklinimo užšaldyta sperma ypatumai.
Vyresnysis mokslo darbuotojas, projekto vadovas A.Šiukščius, Vyriausiasis mokslo darbuotojas V. Pileckas
 
12.45   Pietų pertrauka.
 
13.15 Biotechnologijų panaudojimas kiaulininkystėje.
Vyresnioji mokslo darbuotoja R.Nainienė, vyresnysis mokslo darbuotojas, projekto vadovas A.Šiukščius
 
14.00 Kiaulių sėklinimo šaldyta kuilių sperma praktiniai aspektai (demonstravimas). 
Vyriausiasis mokslo darbuotojas V.Pileckas, vyresnysis mokslo darbuotojas, projekto vadovas A.Šiukščius, doktorantas Z.Jomantas
 
15.00 Seminaro aptarimas.
 
1.      2012 metų lapkričio 22 dieną Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos salė, Stoties g. 41, LT-39107 Pasvalys (nuo 10 iki 15 val.) – 5 akademinės valandos;
2.      2012 metų lapkričio 29 dieną Raseinių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos salė, Kęstučio g. 13, LT-60119, Raseiniai (nuo 10 iki 15 val.) – 5 akademinės valandos.
 
 
LSMU Gyvulininkystės instituto
direktoriaus pavaduotojas                                                         Artūras Šiukščius

Parašykite komentarą

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau.