LVGA Maisto kontrolės sekcijos seminaras
„Pieno ir pieno produktų kokybė“
2012 metų kovo 29 diena, LSMU Veterinarijos akademijos
centrinių rūmų 1-ji (dr. S. Jankausko) auditorija.
Registracija nuo 9 val. Seminaro pradžia 10.00.val.
Seminaro programa
1. Faktoriai įtakojantys žaliavinio pieno kokybę 2 val. (dr. Saulius Savickis VĮ «Pieno tyrimai“).
2. Pieno kokybės įtaka raugintų produktų ir sūrių gamybai, šių produktų kokybės patikra. 1 val. (prof. Dalia Sekmokienė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra).
3. Mokslo naujovės apie bioaktyvius pieno ir pieno produktų komponentus. 1 val. (prof. Dalia Sekmokienė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra).
4. Veiksniai, kurie turi įtakos somatinių ląstelių skaičiui. Mastito kontrolės strategija. Inhibitorinės medžiagos. 1,5 val (dr. Jūratė Rudejevienė, LSMU Neužkrečiamųjų ligų katedra).
5. Taisyklingas pieno mėginio paėmimas bakteriologiniams tyrimams. 0,5 val. (dr. Jūratė Rudejevienė, LSMU Neužkrečiamųjų ligų katedra).
Seminaras skirtas veterinarijos gydytojams inspektoriams, privatiems veterinarijos gydytojams, pieno ūkių atstovams. Seminaras organizuojamas ir registruotas LVGA. Bus išduodami 6 valandų kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.
Seminaras LVGA nariams nemokamas. Mokestis ne LVGA nariams 50, 0 Lt
LVGA Maisto kontrolės sekcijos pirmininkė prof. Gražina Januškevičienė
2012 metų kovo 12 d., Kaunas